YoUpdates

Youps verhaal gaat verder op Wereld kinderkankerdag

15 februari 2018

Vandaag is het wereld kinderkankerdag.

Vandaag staan we stil bij alle impact die kanker op het leven van een kind heeft, op de invloed op ouders, broertjes, zusjes, grootouders, familie, vrienden en bekenden. Het is moeilijk uit te leggen wat het met je doet dat je kind kanker krijgt, het verdriet en de onmacht die je voelt. In een bijna maakbare wereld heb je ineens nergens meer invloed op.

Je ziet je kind zieker worden in de hoop op beterschap, je leeft in een wereld waar statistieken namen en gezichten krijgen waarbij je aan kansberekening doet. Waar de warmte van een ander het verschil is tussen een goede of een slechte dag, waarbij je na verloop van tijd een halve medisch specialist bent, waar je op begrafenissen komt van kinderen en niet op 1, nee op meerdere, waarbij als je het lijkt te gaan winnen, het geluk deels wordt overschaduwd door schaamte, jij wel, die ander niet.

Gelukkig ook een wereld waar je steun vind bij elkaar, waarbij wij ons heel rijk voelden om in Nederland te wonen waar de mogelijkheid tot zorg is, waarbij er veel partijen en mensen helpen om het leed wat draaglijker te maken, cliniclowns, Ronald McDonaldhuizen, Stichting Gaandeweg, Stichting Kinderbeestfeest etc etc.

We zijn zo dankbaar voor vrienden en familie voor bekenden en onbekenden die vaak voor ons klaar stonden zonder wedervraag.

Maar vandaag op wereld kinderkankerdag, denken we aan alle kinderen en hun directe omgeving die in deze achtbaan terecht kwamen en ongeacht de uitslag hun leven nu heel anders beleven.

Vandaag op wereld kinderkankerdag mag Youp naar het Prinses Maxima Centrum voor de nieuwe inspuiting van MiBG om hopelijk morgen in de herhaling wel die belangrijke scans te ontvangen. En dan hopelijk volgende week eindelijk nieuws, eindelijk duidelijkheid over waar we staan.

Want wat 2 welen geleden gebeurde heeft ons allemaal veel energie gekost, we zijn toe aan een positief beticht … en jullie met ons gezien alle lieve reacties!

Liefs Dagmar en de mannen

 1. Ja hoor, kom maar op met dat positieve nieuws!!!
  Het is ongelooflijk om te zien hoe jullie (en anderen) doorbuffelen omdat je geen keus hebt. Heel veel bewondering voor alle ouders die zo verschrikkelijk lang (moeten) volhouden.

 2. lieve Dagmar,Ray en Bram.
  Wat een heerlijk lief mannetje en dat blije gezichtje zou je bijna doen vergeten hoe
  het met hem gaat en wat jullie en hem nog te wachten staat.
  Vandaag hebben wij een kaars gebrand voor alle zie ke kinderen
  en zoals jullie begrijpen natuurlijk ook voor onze
  lieve goeie Klaus.
  lieve groeten Paul en Hilde

 3. Lieve Dagmar, Ray en Bram,
  Het kaarsje brandt weer voor al die kinderen vandaag,
  maar we denken vooral aan jullie lieve Youp en
  hopen met jullie op en goede uitslag volgende week.
  Cees en Jose

 4. Wat een spannende dagen weer voor jullie, en wat een vrolijkheid straalt Youp uit. Dat geeft moed en vertrouwen .
  Uiteraard vandaag voor alle kinderen die hier mee te maken hebben een kaarsje aan en de komende dagen speciaal voor jullie.
  Ronald en Gemma

 5. hey kanjers…
  als je die prachtige foto’s van dat heerlijke mannetje ziet zou je toch denken dat het nieuws zeker wel positief moet zijn.
  heel veel kracht en sterkte weer toegewenst in deze zenuwslopende strijd en hier wordt door ons allemaal aan jullie gedacht!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *