YoUpdates

Dinsdag 14 maart

14 maart 2017

Gisteren was in vele opzichten een achtbaan. Bram heeft het enorm goed gedaan, waarbij het gekregen kaarsje van zijn nichtjes hem enorm veel houvast gaf. Maar ook de support van zijn lieve juf en opvang heeft gemaakt dat hij een relatief fijne dag had.

Vannacht was een pittige nacht, er werd nog een longfoto gemaakt omdat ze dachten dat Youp een klaplong kon hebben, dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Hij kreeg wel nog extra zuurstof toegediend om hem iets stabieler te houden. Dagmar bleef slapen en heeft ’s avonds met andere ouders in de huiskamer verhalen kunnen delen. Hoe gek ook, naast het verdriet, de herkenbare zorg voor je zieke kind, wordt er ook gelachen, en dat is maar goed ook. Zo houden we moed…. ! En de tips over sondes, toevoegen medicijnen en zelfs welke zuster wel of niet zachtjes doet s nachts etc, helpen om grip te krijgen op deze bijzondere wereld.

Verder was vandaag een goede dag. Vooralsnog geen tekenen van bijwerkingen van de chemo en we hebben geleerd dat je kleine successen moet vieren. Dat doen we. Ook is er door de medewerkers in het PMC een box geregeld voor Youp. Nadat vanochtend Dagmar hem zelf kon “wassen” (lees slalommen met een nat doekje tussen alle plakkers, lijntjes etc.) en hij een romper aan kreeg, sliep onze lieve Youp heel goed. Dit deed hem duidelijk goed, want ’s middags toen Ray er was, heeft hij zelf een behoorlijke hoeveelheid uit de fles gedronken en gespeeld in de box. Wat een feest, even net wat minder ziek dan de afgelopen dagen. Voor ons heerlijk om te zien.

Verder is de #kaarsjevooryoup al enorm veel gedeeld en zien we de kaarsjes voor ons dappere mannetje overal opduiken. We printen deze uit op kleine kaartjes, en deze hangen we in zijn kamertje. Verder kwamen de eerste kaarten thuis en in het PMC binnen voor Youp, Bram en ons, kwamen er vriendinnetjes op bezoek bij Youp, onze hockeyvrienden en vriendinnen verrasten ons met een prachtige cadeaumand, etc etc. Hoe rijk mag je zijn met al die mensen om ons heen. Geloof ons dat elk berichtje, teken, attentie enorm hard binnen komt.

Ik las dat iemand schreef “Laat de moeder (lees ouders) haar kind dragen, dan dragen wij de moeder…. En zo voelt het !

Vanuit het diepst van ons hart , dankjewel!

 

Raymond & Dagmar

 1. Lieve Dagmar, Ray en Bram,
  Wat moeten jullie doorstaan in deze zo zware tijd!
  Er zijn geen woorden te vinden om jullie te troosten,maar uit jullie berichten
  lees ik wel de kracht die jullie hebben om dit te dragen.
  Paul en ik leven erg met jullie mee en een kaarsje voor jullie lieve Youp
  branden we zeker.!
  Wij wonen dicht bij en als jullie de behoefte hebben om even op adem te
  komen en eventueel te slapen zijn jullie zeer welkom.!
  Veel lieve groeten en een dikke kus voor de kleine grote Bram!

 2. Lieve Dagmar, Ray en Bram,

  Vandaag in Limburg geweest. Daar hebben wij een kaarsje gebrand voor Youp in Houthem St Gerlach.
  Wij wensen jullie veel moed en sterkte toe. Op de foto’s ziet hij er gelukkig heel goed uit.
  Lieve groet van Jos en Henny

  1. Dankjewel Jos en Henny, dank voor al jullie medeleven en met al die lieve kaarsjes brandend moet dat goed gaan komen. lieve groeten van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *