YoUpdates

Youpdate 17 maart

17 maart 2017

Het werd wel weer eens tijd voor een #youpdate. Je doet de hele dag niets in zo’n ziekenhuis en toch vliegen de dagen voorbij…

Afgelopen woensdag was een wat mindere dag. De bijwerkingen van de chemo hebben toch zijn/haar effect en dat zie je. Hij was sloom, moest steeds wat spugen, was flink opgeblazen en aangekomen, onrustig en huilerig. Eigenlijk gewoon een klein hoopje ellende. Woensdag moeten we eigenlijk gewoon maar even vergeten.

Ik zal even iets uitleggen over de chemokuren van Youp. Hij krijgt twee N4 kuren van ieder drie weken. Iedere eerste week van de kuur wordt hij opgenomen en wordt de chemo toegediend, daarna twee weken herstel. Na zes weken wordt er een MRI gemaakt om te kijken of alles is aangeslagen. Hier kijken wij uiteraard zeer naar uit.

Gisterochtend was Youp weer wat aangekomen, hij bleef vocht vasthouden en had een dikke buik. Na wat overleg is er besloten om een röntgenfoto van de buik te maken. Hieruit bleek dat er veel lucht in de darmen zat. Dit moet met veel scheetjes laten goed komen J. In de loop van de dag werd hij wel weer wat alerter, blijer (voor zover dat gaat) en kon hij ook weer echt huilen. Hij heeft ook weer zelf wat gedronken uit de fles, top! Dag is gisteren naar huis gegaan en ik heb lekker Ajax gekeken in het ziekenhuis J. Een goede nacht volgde.

Vandaag is hij gelukkig afgevallen (ruim een ons) en ziet hij er een stuk beter uit! Er is nu een vriendin van Dag om mooie foto’s van Youp te maken voor later. De eerste zijn hier al bijgevoegd. Ontzettend fijn en dierbaar. Dankjewel lieve Janneke (@dailyapple).

Vandaag was het welkom in Brams klas ook fantastisch. Een prachtige hartjesslinger lag daar op ons te wachten. Gemaakt door alle lieve vriendjes en vriendinnetjes in zijn klas. Heel bijzonder.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat jullie steun en hulp ons heel veel goed doen, ook al reageren wij niet op alle berichten die wij krijgen.

Fijn weekend!

Dagmar en Ray

  1. jeetje schrikken is dat Dagmar , ik wist er niks van , heel veel sterkte voor jullie gezinnetje en ik ga zeker een kaarsje branden in de onze lieve vrouwe kerk hier in Maastricht

  2. Lieve Dagmar en haar mannen,
    nogmaals heel veel sterkte voor jullie allen! Wij denken veel aan jullie en steken dagelijks een kaarsje voor Youp aan.
    Sterkte en dikke knuffel!
    Liefs Monique Halma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *