Tour Du Youp

TOUR DU YOUP – kick off

2 juni 2017

Hier zit ik weer op de 8e verdieping van het AMC met de ondergaande zon schijnend op het raam, een nieuw blog te typen.

Want langzaam deze dagen kleurt mijn tijdlijn van mijn Facebookpagina “Tour Du Youp”… Afgelopen woensdag was het zover en begon dit evenement met de Zwem en Sup editie van de Tour du Youp in Haarlem. En deze dag was zo ontroerend en bijzonder.

Die dag versliep ik me en kwamen Bram en ik 5 minuten te laat op school aan, we renden langs een groepje moeders uit Brams klas, en nadat ik Bram de klas inschoof, zag ik hen buiten staan.

Een opgetogen en wat zenuwachtig groepje dames. Ze waren druk met de laatste voorbereidingen en in de laatste dagen hadden zich zovelen nog gemeld die belangeloos meewerkten aan de actie. Het werd een hele happening. En na een korte update moest 1 naar de decatlon, een ander moest een springkussen ophalen, weer een ander een partij eten en drinken bij de VOMAR, kortom ze waren druk! En toen begonnen de kriebels en kwam het besef, wow dit is allemaal voor Youp!

Om half 12 kwam ik Brams klas binnen waar de kleintjes opgetogen zaten te wachten in een groepje totdat de moeders daar de cupcakes met botercreme besmeerd hadden. En toen gingen ze los, in een half uur werden 120!! cupcakes versierd. En uiteraard moesten de sprinkels uitgebreid getest worden :). De moeders waren druk met begeleiden en het uitstallen van het kraampje. Om 12 uur waren alle cupcakes klaar en kon de kraam op het schoolplein bemand worden, en toen om 12.10 de bel ging en de kinderen naar buiten kwamen ging het los, binnen 10 minuten waren de cupcakes op! En zat de donatiebox meer dan vol! En stonden er kinderen met beteuterde gezichtjes en centjes voor het lege kraampje.

En ik? Ik werd overmand door emotie, al die mensen in de zon in de weer voor onze kleine Youp, en voor het einddoel Villa Joep. Gelukkig een arm weer om me heen om me te herpakken.

Die middag even thuis bijgekomen met papa en mama die eerst de spullen van Youp en Ray van het PMC in Utrecht naar het AMC in Amsterdam hadden gebracht. Want Youp ging die ochtend van Utrecht weer naar Amsterdam. Zij konden er dus die dag niet bij zijn.

En dus gingen we om 15.30 uur naar het gebouw van Scouting Con-Tiki bij de Schoterbrug aan het Spaarne. Daar werd al muziek opgebouwd door Amsterdamse Paul, een stalletje met drinken en eten gesponsord door de Vomar, het suppen mogelijk gemaakt door Sup Adventures, een springkussen voor springkussenverhuur Haarlem, en de reddingsbrigade met 2 boten… Mijn hart ging sneller kloppen. Wat is dit gaaf.

Om 16 uur was het startschot door wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport van de gemeente Haarlem, dhr. Merijn Snoek en sprongen zo’n 30 suppers en zwemmers, het koude water van het Spaarne in. Zij zwommen een heel stuk en werden aangemoedigd door een vol terras. De sfeer zat er goed in.  Wat waren we trots op al die toppers, volwassenen en kinderen.

Het terras stond vol met vrienden en bekenden, wat was het ontroerend om te zien hoevelen moeite hadden gedaan om erbij te zijn en de vele lieve berichtjes te ontvangen van diegenen die er niet bij konden zijn, maar die toch aan ons dachten.

Helemaal speciaal was de komst van een lotgenootje van Youp, die ook in Haarlem woont en ook momenteel vecht tegen neuroblastoom. Het was zo ontroerend om haar en haar ouders erbij te hebben!

Het bedrag werd aan het eind van de middag geteld en deze actie heeft maar liefst

1250 euro 

opgebracht voor Villa Joep. Wat een ongelofelijk resultaat, en met die voorbode en met die spirit gaan we nu dit weekend in.

Lieve toppers verbonden aan de Dokter Bavinckschool, we hadden geen betere mede ouders kunnen wensen. En we danken jullie zo ontzettend voor jullie warmte en inzet!

En dan morgen start de fietstocht vanuit Groningen. De Tour du Youp pagina op Facebook barst van alle berichtjes van de deelnemers. Volgen jullie ze ook?

Vanuit het AMC een hele hele trotse en dankbare moeder van Youp.

Liefs Ray en Dag

 1. Wat heb je dit mooi en vol enthousiasme geschreven! Ik leef met jullie mee!! Hoop dat de tour net zo’n groot of zelfs nog groter succes wordt! Liefs Laura

 2. Hopelijk komt er veel geld binnen
  Zelf heb ik een bod op een boek van Youp
  Al jaren een grote bewonderaar
  En zich nu al weer inzet voor Tijn de jongen met nagels lakken
  En natuurlijk draaien mijn duimen dat het goed afloopt onze Nia nu twee jaar schoon
  En hopelijk blijft het zo
  Jammer dat ik nergens kan helpen wij gaan op een welverdiende vakantie zo bekaf van alles
  Maar wij blijven jullie volgen in de vakantie
  In Egypte in het hotel overal WiFi heel veel succes

  Groetjes Maaike Temel

 3. Lieve Dagmar,
  Van harte proficiat met je verjaardag. We hopen dat jullie een
  prachtig weekend hebben gehad.
  Dat je nieuwe levensjaar met minder zorgen mag verlopen
  en dat het met Youp na de behandeling heel goed mag gaan het is
  zo’n mooi mannetje.
  We wensen jullie gezin alle goeds toe.
  Met vriendelijke groet,
  Cees en Jose

 4. Ik hoop dat jullie uit moeten rusten en bijkomen van de afgelopen dagen en niet dat het rustig is omdat het niet goed gaat met youp. Ik bewonder jullie om je kracht en weet dat jullie een voorbeeld zijn voor anderen in een soortgelijke situatie. Caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *