Tour Du Youp | YoUpdates

YoUpdate 30 mei – einde chemo ronde 3

30 mei 2017

Na een lange dag voor mij in Enkhuizen, schrijf ik jullie vast de update over Youps laatste chemo ronde. Ik ben vandaag met Bram mee op schoolreis geweest, naar Sprookjeswonderland. Wat hebben we het leuk gehad, en wat was het fijn om met mijn grote oudste lieve schat mee op pad te gaan. Het was uiteraard vermoeiend en zeer vol van indrukken, maar het was ook wel heel fijn om te doen.

Zo de 3e chemo zit erin! Het leek rustig te beginnen. Maar helaas eindigt ook deze ronde wat minder positief dan we eraan begonnen. Onze kleine vechter kreeg gedurende de week steeds meer last van zijn darmen en krampen. Door de chemo zijn de darmvliezen en slijmvliezen in zijn keel aan het ontsteken en irriteren. Hij heeft daardoor steeds meer pijn gekregen. We zijn daarom afgelopen zondag al verhuisd naar een 1-persoonskamer, omdat hij zeer pijnlijk en onrustig was. Ook kreeg hij eerst Tramal toegediend, dat werd maandag alweer verdubbeld en sinds vanochtend zijn ze toch overgegaan op morfine via de interne lijn. Dat is ergens een enorme tegenvaller. Naast dat ons mannetje zo veel pijn heeft en dus erg is aangedaan, betekent dit ook dat hij morgen niet naar huis mag. Daar zijn kuur erop zit in het PMC en het oncologische gedeelte daarmee klaar is, verhuizen we morgen dus weer naar het AMC.

Morgen gedurende de ochtend zal Youp met Ray samen per Ambulance weer worden overgebracht naar het shared care. Ook krijgt hij daar antibiotica omdat hij koorts heeft gekregen. Het is nog niet te zetten of hij een infectie heeft, e.e.a. is middels een bloedafname weer op kweek gezet. Laten we hopen dat het maar een milde infectie of iets dergelijks is. En dat we maar van een kortdurend verblijf in het AMC blijven.

Natuurlijk is dit weer balen, maar het is voor Youp wel fijn dat hij direct onder behandeling blijft en we niet eerst even naar huis gaan, en dan met spoed weer terug. Maar onze lieve Youp blijft strijden en helaas is dit alles nodig om die tumor weer een optater te geven. En dat gaat gebeuren. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Morgen is een bijzondere dag, ook zonder onze Youp thuis. We zijn enorm dankbaar voor alle ondersteuning. En morgen begint de 1e editie van de Tour du Youp. Morgen om 16.00 uur wordt er door de ouders van Brams klas gezwommen en gesuppt over het Spaarne. Bij de steiger bij “Land in Zicht” bij de Schoterbrug, gaan de dappere ouders het water in. En halen daarmee geld op voor Villa Joep – het fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker.

Kijk eens wat de lieve ouders van de klas van Bram hebben klaargespeeld in enkele weken tijd. Als je nu kunt komen, om aan te moedigen, te kijken en te steunen zouden we dat geweldig vinden. Het is morgen 31 mei om 16.00 uur op de onderstaande locatie in Haarlem (vlakbij de Schoterbrug in Haarlem Noord. Het beloofd een gezellig evenement te worden!

Wat onwijs gaaf dit!

Zoveel mensen die in zo een korte tijd mee willen werken aan zo iets moois en belangrijks.
MORGEN IS DE DAG!
✅ Wethouder van sport onderwijs en jeugd    Merijn snoek geeft ons startschot!

✅ Supadventurens is erbij met alle        benodigdheden!

✅ Live muziek en entertainer Paul Meijaard!

✅ Haarlem 105 komt deze actie filmen!

✅ Haarlemsdagblad is erbij!

✅ Vomar zorgt voor lekkers.

✅ Reddingsbrigade (veiligheid voor alles)!

Hopelijk zien we jullie daar… En mocht je nou niet in Haarlem wonen.. .Vrijdagavond vertrekt een bus vol fietsers vanuit Amsterdam en uit enkele ander locaties naar Groningen. Zaterdag ochtend vertrekken zij uit Groningen voor de eerste etappe van de Tour du Youp. Zo rond 9.30 uur vertrekken zij bij NH Groningen (Hanzeplein 132), Zij kunnen daar wat aanmoediging voor de lange tocht naar Nunspeet ontvangen!

En dan op zondagochtend vertrekken ze weer vanuit Nunspeet bij NH Sparrenhorst op de Eperweg 46, naar NH Koningshof in Veldhoven.

Maandag 5 juni (mijn verjaardag) meldden zich nog diverse dag etappe fietsers ook in Veldhoven en gezamenlijk fietsen zij naar NH Maastricht naast het MECC, waar ons eindpunt is. Ook de fietsers van de 35 km en de runners 5km lopen en fietsen naar het NH Maastricht. Daar zo rond 13.00 komen ze allemaal aan. En daarna zullen we de cheque met totaal opgehaald bedrag overhandigen aan een ambassadeur van Villa Joep – het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.
Al met al heel veel mooie dingen die ons zo veel energie geven. We zijn zo dankbaar en het geeft bijzonder veel moed en kracht om zo te blijven vechten, en hiermee helpen jullie niet alleen onze Youp maar ook al die andere kindjes die helaas moeten vechten tegen deze ziekte.

Dankjewel uit de grond van ons hart.

Namens mijn 3 lieve mannen, liefs

Dagmar

 1. Wat ontzettend zielig voor youp! Die darmpijnen zijn afschuwelijk. Ik hoop dat het snel opknapt. Ook wil ik iedereen die morgen mee doet succes wensen. Ik vind het geweldig wat jullie doen. Zo kun je mensen echt helpen. Nou maar hopen dat het geld ook binnenstroomt.
  Ik hoop dat youp snel opknapt. Fijn voor bram dat zn mama mee was op het grote schoolreis avontuur.

 2. Wat heftig allemaal voor hem en ook voor jullie, maar laten we het vertrouwen houden .
  We steken weer een kaarsje aan .
  Heel veel sterkte weer en geef bram maar weer een high five. Fijn dat hij een leuk schoolreisje heeft gehad
  Lieve groet
  Ronald en Gemma

 3. Arme Youp, wat moet het moeilijk zijn om die pijn niet te kunnen plaatsen en “begrijpen”. Jullie liefde doet hem vast goed ♡
  Mooie dagen gewenst met alle bijzondere activiteiten! Liefs van Marjolein

 4. Oh lieve kleine Youp, wat krijg je toch veel te voorduren. Ik denk aan je en aan alles waar jij doorheen moet. Veel sterkte weer vriendje xxx

 5. Hè wat rot dat Youp zo’n last heeft, hopelijk gaat het snel weer beter. Heel veel sterkte voor jullie kanjer, in gedachte bij jullie alle vier. Ontzettend veel succes maar ook veel plezier woensdag en aanstaand weekend!!!

 6. Ondanks alle tegenslag proef je door alles heen dat jullie gedragen worden.
  Mooi al die support en aandacht (die het nodig heeft) om die rot ziekte de wereld uit te schoppen!! Veel zegen en waar het kan plezier dit komende weekend en op naar een verjaardag die onvergetelijk wordt.
  Dikke knuffel voor jullie alle vier x
  Vivien, Luke, Feline, Charlie en Danny

 7. Lieve Youp ik hoop dat ook ons kaarsje je weer een beetje verlichting zal geven. Al deze mensen om jullie heen is zo bijzonder langs deze weg wens ik iedereen heel veel succes met zwemmen, fietsen etc. Liefs en een dikke knuffel

  1. Dankjewel lieve Louise. De kaarsjes helpen zeker geven ons allemaal kracht en moed. En ja alle mensen om ons heen waar we zoveel warmte van krijgen is heel bijzonder

 8. Lieve lieve lieve Youp, wat wordt er veel voor je gedaan!
  En tegelijkertijd zo erg dat je de hardste strijd zelf moet voeren. Ik stuur een zonnestraal naar je toe.
  Heel veel liefs.

 9. Hi lieve Dagmar, Ray, Bram en Youp,
  Ondertussen is nu de derde chemo voorbij lees ik net, nu alleen nog die vervelende bijwerkingen doorleven ☹️
  Wat fijn dat de chemo aanslaat!
  En wat mooi wat jullie allemaal doen❣
  Voor jullie mannekes, maar ondertussen ook nog voor de samenleving.
  Jullie doen het supergoed en wat een kracht!
  Bij deze een hele dikke knuffel voor jullie allemaal!
  Liefs, Diana
  (jullie kraamverzorgster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *