Stichtingen en goede doelen | YoUpdates

YoUpdate – 11 oktober Weer tussentijdse scans.

11 oktober 2017

Na vorige week woensdag thuis te zijn gekomen ging het elke dag een stukje beter met Youp. Hij geniet volop van het leven thuis, zeker als grote broer Bram bij hem in bed of de box kruipt. Samen spelen ze hun eigen spel. De dagen vliegen voorbij en daarbij was het vandaag weer de tijd voor de tussentijdse scans. Deze scans een MRI en MIBG scans vinden elke keer na 2 sessies chemotherapie plaats. Daarom reden Youp en ik gisteren naar Utrecht om de portacath te laten aanprikken en de radio actieve vloeistof in te spuiten. Zo kunnen de artsen de primaire tumor goed bekijken en vergelijken en ook gekeken wordt naar de eventuele uitzaaiingen. Altijd het zekere voor het onzekere.

Vandaag zijn Youp en ik samen naar Utrecht teruggegaan en hebben we de scans gedaan. Youp viel gelukkig rustig in slaap bij de narcose, en dus liet ik hem met een gerust hart achter bij de artsen. Bij de scans hebben ze gelijk nog zijn sonde vervangen, omdat zijn huid zo snel aangetast wordt door de pleister. Ik genoot ondertussen van het contact met Evelien van Villa Joep – het fonds tegen neuroblastoom, en met wat mede ouders en hun kinderen in het PMC. Vader Geert won zelfs tijdens de middag bingo een Winny de Pooh lamp voor Youp (over de geldigheid van de bingo wordt nog gediscussieerd)…

Ondanks dat het altijd een spannende dag is, is het dan zo prettig om even wat afleiding te hebben. Het duurde even voordat Youp wakker werd uit de narcose en hij was nog wat slaapdronken, maar zelfs dan kwam de lach tussendoor. Iedereen liep ook even binnen om hem even te zien. En hij genoot zichtbaar van de aandacht. Na een voeding te hebben gekregen mochten we naar huis, waar iedereen al op ons wachtte. Hij heeft nog lekker in de box liggen spelen en is toen op tijd naar bed gegaan.

Gelukkig zijn de billen van Youp eindelijk na al die maanden geheeld door diverse zalfjes die we hebben gekregen van het ziekenhuis en vaak met de billen bloot even liggen. Na al die tijd heel bijzonder dat dat nu eindelijk goed gaat. En dus heeft Youp vandaag voor het eerst sinds de start zonder enige vorm van pijnmedicatie doorgebracht, dat is na ruim 7,5 maand behandeling een enorme mijlpaal voor ons, en zeker erg fijn voor hem.

Nu gaan we dan een hele spannende lange week tegemoet. We proberen het opzij te schuiven en te genieten van alle fijne momenten samen. Dan horen we volgende week woensdag het verloop van de behandeling. Maar voor nu, aangezien de herfst zich in volle glorie laat zien, genieten we binnen! Willen jullie woensdag een kaarsje branden voor de uitslag?

Liefs Ray en Dag

 1. Wat goed dat Youp het vandaag zonder pijnmedicatie heeft kunnen doen, inderdaad een prachtige mijlpaal! Heel veel liefs en sterkte gewenst voor het wachten en hier blijft Youp’s kaarsje branden. Fijne dagen gewenst samen, liefs!

 2. Wat een goed bericht en fijn voor Youp maar niet minder voor jullie.
  Geniet van alle momenten van en met elkaar.
  Spannende week voor de boeg
  Maar weet, hier brandt het kaarsje en maandag was ik even in het AVL en heb daar in het stiltecentrum een extra kaarsje voor jullie alle vier aangestoken
  Dat geeft vertrouwen .
  En wat een kanjer om te zien die Youp .
  Voor Bram en Youp de bekende high five
  Lieve groet

 3. Heel fijn te lezen dat de onderzoeken vandaag allemaal goed verliepen .voor jullie stuur ik nu een zak vol vertrouwen lieve scharten. En een dikke knuffel.

 4. Lees je blog altijd met veel bewondering. Vind het heel knap hoe jullie het doen. Petje af.
  Blij je even gesproken te hebben.
  Liefs Frida

 5. Wij beginnen hier nu al met kaarsjes branden! Veel goede moed voor deze week en blijf geloven. Er komt zeker goed nieuws, dat moet! Dikke zoen lieve mensen x

 6. Ik ga duimen voor een goede uitslag
  Nia kon ook niet tegen die grote sonde pleisters
  Nia had 2 kleine rondjes en dat ging wel goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *