YoUpdates

YoUpdate – verloop N5 kuur

8 september 2017

Lieve volgers,

Het is vrijdagochtend, de regen komt met bakken uit de lucht en het lijkt wel of de herfst zich al in zijn volle glorie laat zien. Met een kopje thee en een lekker warme trui zit ik op de bank. Bram is naar school, Ray is werken en Youp ligt bij te tanken in bed. Afgelopen woensdag is Youp weer terug gekomen thuis van zijn alweer 7e chemokuur. De N5 kuur is steeds 6 dagen en is eigenlijk voorbij gevlogen deze keer. We moesten natuurlijk snel schakelen vorige week en veel regelen. Dat was best even spannend of ons alles ging lukken, maar doordat we steeds mogen rekenen op zo ongelofelijk veel hulp, kwam ook dat allemaal weer goed.

Op vrijdag werd Ray met Youp door een goede vriend naar het ziekenhuis gebracht in Utrecht, voor het eerst was ik niet bij de start van de kuur. Wel heel erg vreemd. Bram werd opgevangen door een vriendje en zijn ouders, en mocht lekker ravotten in de duinen. Ik ging aan het werk. Die dag trok hij zijn sonde er weer eens uit, gek gezicht Youp zonder sonde. Daar zijn we nu zo aan gewend. Tijdens de kuur was Youp wel erg moe en misselijk, maar wist hij ook deze keer af en toe een dikke smile eruit te persen. Hij genoot van het spelen met zijn geliefde konijnen, wat zouden we zonder de konijnen moeten. Hij moest giechelen als de zusters door het gordijn kiekeboe met hem speelden.

Alleen de laatste dag was het echt even door bijten voor hem, maar gelukkig was toen ook omi er, om zo samen wat leuks te doen, even spelen, wandelen over de gang, zingen en filmpjes kijken. Op zondag sloten we gezamenlijk Brams vakantie af. Een moment waar we altijd samen gaan uit eten, tradities doen mij altijd heel veel, dus best even slikken dat dat nu niet ging. Maar we aten samen frietjes in het ziekenhuis, met Youp aan tafel, voor het eerst echt zittend in een stoel. En dan bedenk ik me maar weer wat een rijkdom dat is, samen aan tafel, en tijdens een kuur! Wow, dat is toch wel weer een stukje bewustwording. Geniet van de dingen waar je normaal niet bij stil staat. En dan word ik even immens trots op ons gezin, op mijn 3 mannen, hoe we samen deze reis beleven, wat we eruit halen, en hoe vaak we lachen en lief hebben.

En ook deze week weer veel post, lief van jullie, Youp geniet nu ook echt van de kaartjes, hij strekt zijn handjes echt uit en bekijkt de afbeeldingen met een serieus gezicht, bij cadeautjes is het het allerleukst om met het papier te spelen. Het zorgt steeds voor wat afleiding.

Wij hebben weer met vele ouders bijgepraat en gelachen. Dat moet ook in zo’n week, het is zo fijn om daar te zijn, omdat je dan niet hoeft uit te leggen hoe het is, het is voor iedereen daar hetzelfde. De angst, het verdriet, de flauwe grappen en meer.

Maar woensdag was het natuurlijk ontzettend fijn om weer naar huis te gaan, dus al met al doet dat weer ons dus helemaal niets. Wij genieten thuis volop weer van elkaar en van de verhalen van Bram uit groep 2. We hebben elkaar ook weer wat te vertellen, over werk en meer. Wat allemaal niet zou kunnen zonder al die helpende handjes. Daar gaat deze blog extra dankbaarheid naar uit. Zonder jullie zouden we dit niet kunnen! Dankjewel.

Volgende week gaan we op controle in het AMC, en meldden ons dan op woensdag 20 september voor 9 dagen kuur in het AMC, dichter bij huis, maar wel een stukje langer. De planning is klaar, de opvang geregeld, de maaltijden ingedeeld. Dus nu eerst weer dik genieten!

Tot snel,

Liefs ook namens de mannen Dagmar

 1. Mooi Dagmar, geniet idd van lekker thuis zijn.
  Als je het leuk vindt kom ik graag eens langs in AMC voor een koffietje!
  Fijn weekend, Detty

 2. Je hebt weer mooi geschreven Daggie!!! Ik zat op facebook even wat berichtjes te lezen. Kwam toen de update tegen. Ik zei in mijzelf gelijk :” Yes weer een Youpdate!”. Misschien niet helemaal het goede woord om Yes te gebruiken. Maar ik vond het fijn om weer wat te lezen ! Lekker dat jullie weer thuis zijn. Geniet van elkaar!!

 3. Dagmar,

  Wil je mij het adres van Youp in het AMC geven zodat ik iets kan opsturen voor jullie prachtige, dappere kereltje?
  Heel veel kracht en sterkte gewenst

  Corine Steenbergen

 4. Fijn dat jullie nu lekker thuis zijn, geniet ervan .
  En ook ik zou graag het adres van het AMC krijgen.
  Fijn weekend en dikke kus voor jullie alle 4
  Liefs Anita

  1. Dankjewel Anita, ik heb op de pagina contact het adres van het AmC / Emma Kinderziekenhuis gezet. Liefs en fijn weekend voor jullie!

 5. Hoi hoi lieve buren ,wat een ontwikkelingen weer en leuk om te zien hoe Youp er nu bij kan zitten in een stoel aan tafel.
  En hij blijft op elke foto vrolijk kijken, wat een stoere bink.
  Nu even lekker thuis genieten met jullie , voor bram ook leuk .
  Nog maar even niet denken aan de volgende kuur vanaf 20 september.
  Geniet van alle momenten
  Lieve groet
  Ronald en Gemma

 6. Lieve Damar, Ray, Bram en Youp,
  Wat een heerlijke huiselijke gezellige familiesfeer straalt het bericht uit. Levenskunst in optima forma.
  Liefs, Colien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *